Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το χοιρινό σε κόκκινο κρασί με φύλλα δάφνης και λάδι.
Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί που έχει περισσέψει από τη μαρινάδα.
Το αφήνουμε να "πιει" το κρασάκι του και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι σε ζεστό ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα φρούτα σε σχετικά μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κρέας, χωρίς το ζουμί, στο τηγάνι που σοτάραμε τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και λίγο νερό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτια.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τον ανανά (που είναι πιο μαλακός και δε θέλουμε να λιώσει) και αλατίζουμε.
Βράζουμε το ρύζι.
Ο κανόνας λέει: όσο ρύζι δύο φορές νερό (προσθέτουμε όμως περισσότερο νερό, αν χρειαστεί, για να βράσει και να μην κολλήσει).
Το ρύζι συνδυάζεται υπέροχα με καβουρντισμένο κουκουνάρι και σταφίδες, οπότε τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί.
Σερβίρουμε το ρύζι δίπλα στο χοιρινό και καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.