Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Καβουρδίζουμε το αλεύρι για περίπου 5 λεπτά σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους.
Θέλουμε να σκουρύνει λίγο το αλεύρι μας και να βγάλει τη μυρωδιά καβουρδισμένου ξηρού καρπού.
Αυτό θα δώσει πιο πλούσια γεύση στη σούπα μας.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα της αρεσκείας μας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για να μην κάνει γρομπαλάκια.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τη μουστάρδα και αφήνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία να φτάσει μέχρι λίγο πριν το βρασμό.
Όταν η σούπα έχει την επιθυμητή πυκνότητα, βάζουμε τα τυριά να λιώσουν και προσθέτουμε και τον υγρό καπνό.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στη σούπα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα αμύγδαλα φιλέ.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.