Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα cranberries, τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Όταν το μίγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει, για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιούκαι ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σάλτσα δροσερή.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.