Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Καθαρίζουμε το λουκάνικο από τη φλούδα του και το κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
Το σβήνουμε με το μηλίτη και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ψιλοκόβουμε από πάνω το μαϊντανό.
Τοποθετούμε στην άκρη του πιάτου τις φέτες ψωμί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Συνοδεύουμε με μπυρίτσα παγωμένη, ρακί, τσίπουρο ή κρασί.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.