Οι πιστοί των ζυμαρικών τα τρώνε πάντα και παντού! Στο εστιατόριο, στην παραλία, στο πόδι, στα ξαφνικά.
Σκέτα, al dente αλά ιταλικά, al oulo αλά σταροβικά, με σάλτσες ζεστές, καυτερές, κρύες, ακόμα και ωμά.
Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνουν οι πιστοί και τη λατρεύουν μέχρι και οι άπιστοι! Θέλει είκοσι λεπτά (το πολύ) και είναι πολύ νόστιμη - τέλεια για το καλοκαιράκι! Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βράζουμε νερό και πετάμε τα ζυμαρικά μας να ετοιμαστούν.
Στα 10-15 λεπτά που μεσολαβούν φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
Παίρνουμε τα ξύλινα γουδί και γουδοχέρι και θρυμματίζουμε το κουκουνάρι.
Μετά προσθέτουμε το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν ένα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Η σάλτσα είναι έτοιμη.
Παίρνουμε πιάτα σερβίρουμε μπαμπάτσικες μερίδες, από πάνω προσθέτουμε τη δροσερή μας σάλτσα και όποιος θέλει βάζει και μερικές φλοίδες έμενταλ.
Οι φίλοι μας οι Γάλλοι γουστάρουν πολλά και διαφορετικά τυριά.
Οπότε αν σας συγκινούν τυριά τύπου cantal και comte, μπορείτε να βάλετε και από αυτά (αν τα βρείτε)! Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.