Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσατα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ζωμό και το νερό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Βάζουμε τα περιεχόμενα σε ένα μπλέντερ ή σε ένα πολυκοπτικό, τις φακές και τις πολτοποιούμε.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ, και πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.