Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα και το σέλερι.
Στη συνέχεια κόβουμε τα μήλα και το εστραγκόν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ με το μηλόξιδο.
Κόβουμε και λιώνουμε το σκόρδο μέχρι να γίνει πάστα και το προσθέτουμε κ αυτό στο μπολ.
Καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα σε ένα στεγνό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσέχοντας να μην τα κάψουμε.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα στο νερό που βράζει και τις ζεματίζουμε για 4-7' ή μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια τη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Καθώς ζεματίζουμε την πατάτα φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ.
Χτυπάμε μαζί το μηλόξιδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο εστραγκόν, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα και στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
Μετά τα ψιλοκόβουμε μαζί και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα μήλα, τα μισά αμύγδαλα, το σέλερι, το μισό ροκφόρ και τις γλυκοπατάτες.
Τέλος περιχύνουμε με αρκετή βινεγκρέτ.
Σερβίρουμε σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ροκφόρ και τα αμύγδαλα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.