Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον.
2. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
3. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
5. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε έως ότου δέσει τελείως.
6. Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα χυλώσει πάνω στα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.