Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι να κάνει αφρό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε άλλο μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το δυνατό αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, σχηματίζοντας μία ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και την δουλεύουμε με το κάτω μέρος της παλάμης για 5 λεπτά μέχρι να είναι λεία και ελαστική.
Λαδώνουμε ελαφρώς μία καθαρή και στεγνή λεκάνη ή μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι μία καθαρή επιφάνεια εργασίας και τοποθετούμε τη ζύμη γυρισμένη ανάποδα.
Με τις γροθιές χτυπάμε δυνατά τη ζύμη για να βγάλουμε τον αέρα.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε μικρότερα ατομικά πιτσάκια πρέπει να χωρίσουμε τη ζύμη σε μπάλες.
Με τις παλάμες μας «καπακώνουμε» τη ζύμη και τη ρολάρουμε έτσι σκεπασμένη στην επιφάνεια εργασίας μέχρι να δημιουργηθεί μία τέλεια σφαίρα, λεία και ολοστρόγγυλη.
Βάζουμε την μπάλα της ζύμης σε ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 15 λεπτά.
Βράζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Μπλανσάρουμε για 30 δευτερόλεπτα τα φύλλα του αντιδιού και τα βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Στραγγίζουμε και στύβουμε το περιττό νερό και τα τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
Αν διαθέτουμε πέτρα για πίτσα την βάζουμε στο φούρνο και προθερμαίνουμε στους 250° C ή στην υψηλότερη θερμοκρασία.
Από τη στιγμή που ο φούρνος θα πιάσει αυτή τη θερμοκρασία, θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για να ζεσταθεί η πέτρα.
Εν τω μεταξύ, αλευρώνουμε ελαφρώς μία καθαρή επιφάνεια εργασίας με το σιμιγδάλι ή το αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο 30 εκ. και πάχους 3 χιλιοστών.
Μεταφέρουμε τη βάση της πίτσας σε λαδόκολλα, για να μπορέσουμε να την βάλουμε μετά εύκολα στο φούρνο.
Τρυπάμε τη βάση παντού με πιρούνι.
Αναμιγνύουμε τη ρικότα με το μασκαρπόνε και απλώνουμε το μίγμα στη βάση της πίτσας.
Από πάνω βάζουμε το μαϊντανό, τη μοτσαρέλα, την πανσέτα, το αντίδι, το τυρί taleggio και το δενδρολίβανο.
Τελειώνουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μεταφέρουμε την πίτσα στην πέτρα ή σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο για 5–10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτσα σε πιάτο ή σε δίσκο για πίτσα.
Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα,τη λιαστή ντομάτα, το νεροκάρδαμο ή το σπανάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.