Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη λευκή ζάχαρη και 100 γρ. αλάτι μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη χοιρινήωμοπλάτη και καλύπτουμε όλο το κρέας με το μίγμα. Τυλίγουμε το κρέας σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Παίρνουμε τη χοιρινή ωμοπλάτη από το ψυγείο, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και τους περιττούς χυμούς. Ψήνουμε το κρέας σ' ένα ταψί για περίπου 6 ώρες. Αλείφουμε κάθε ώρα με τους χυμούς που βγαίνουν στο ταψί. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί. Ανάβουμε το φούρνο στους 250 °C.
Ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη μαζί με το υπόλοιπο αλάτι. Τρίβουμε όλο το μαγειρεμένο κρέας με το μίγμα ζάχαρης και το βάζουμε στο φούρνο για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα καραμέλας στην επιφάνεια του κρέατος. Σερβίρουμε με ρύζι.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.