Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.
Για τη σως:
Για τη σαλάτα :
Σε ένα άδειο μικρό βάζο (από μαρμελάδα) ή σέικερ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμόλεμονιού, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το βάζο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Συνδυάζουμε σε ένα μπολ το μαρούλι, το σέλινο, το μάραθο, το αβοκάντο και τις ελιές.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα κουκουνάρια και συμπληρώνουμε με μία γενναιόδωρη ποσότητα από τη σος.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.