Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε το ροφό, είναι να πάρουμε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και να πάμε δίπλα στη θάλασσα.
Πρώτα αφαιρούμε τα σπλάχνα του και έπειτα ξύνουμε τα λέπια.
Τον ξεπλένουμε στη θάλασσα και είναι έτοιμος για μαγείρεμα.
Αρχικά, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ρόδες τα μεγάλα κρεμμύδια.
Αφού ζεστάνουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι λάδι, τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα σκόρδα.
Μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με το κρασί.
Τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή μεριά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα.
Συνεχίζουμε βάζοντας 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα κοκκάρια, ξαδέρφια του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το ροφό, αφού τον χαρακιάσουμε, και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά.
Δε συμπληρώνουμε νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα για να φάμε όλοι μαζί και αφήνουμε τον Στάθη να κάνει βουτιές στην θάλασσα.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.