Αρνάκι φρικασέ

Αρνάκι φρικασέ

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2κ. αρνάκι (λαιμό και μπροστινό μέρος)
  • 4 μαρούλια τρυφερά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • Αλάτι

Για το αυγολέμονο:

  • 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού αλεύρι

Οδηγίες παρασκευής

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν (όχι να μαυρίσουν όμως).

Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το ανακατεύουμε μερικές φορές ώσπου να ροδίσει.

Αρχίζουμε μετά να ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε ώσπου να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και να σωθούν τα υγρά τους.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί καλά το σίβρασμα.

Αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου.

Σβήνοντας το φαγητό έχουμε υπόψη μας να αφήσουμε λίγο ζουμάκι για να δέσει το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο: Χτυπάμε ( ΠΑΝΤΑ προς την ίδια φορά) σε ένα μεγάλο μπώλ τα ασπράδια με το αλεύρι (για να μην κόψει το αυγολέμονο).

Ρίχνουμε τους κρόκους και σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού.

Τέλος προσθέτουμε αργά-αργά το ζουμί του ζεστού φαγητού κ αφήνουμε να χύνεται το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά και το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.