Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τον κιμά και αλατίζουμε. Κατόπιν βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και μπόλικο πιπέρι. Το αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε τον βασιλικό και το ξύλο κανέλλας. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα μακαρόνια που έχουμε βράσει μαζί με τη σάλτσα αραμπιάτα, τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα, σερβίρουμε στο πιάτο μας και τρώμεεεεε!
Καλή μας όρεξη!!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.