Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με λίγο βουτυράκι.
Μόλις κάψει, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Αφού ροδίσει, προσθέτουμε το κριθαράκι για σοτάρισμα μαζί με λίγο μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Μόλις ξανθύνει το ζυμαρικό, σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε λίγο-λίγο τον ζωμό.
Μόλις "πιει" το κριθαράκι τα υγρά, βάζουμε και τα λαχανικά να αχνιστούν για λίγα λεπτάκια.
Το παστράμι μπαίνει πριν το χταπόδι για να αφήσει στο κριθαράκι το άρωμά του.
Θα το βρείτε στα καταστήματα delicatessen και στα σούπερ μάρκετ.
Μην το μπερδέψετε με τον παστουρμά.
Μοιάζουνε αλλά το παστράμι δεν έχει τσιμένι.
Είναι και αυτό φυσικό προϊόν ωρίμανσης που παρασκευάζεται από βοδινό κρέας και θέλει το μαχαίρι του και την τέχνη του για να κοπεί όσο λεπτό το θέλουν οι μερακλήδες.
Μετά το παστράμι βάζουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια.
Ανακατεύουμε, αλατίζουμε, προσθέτουμε και το λαδοτύρι, σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα και τρώμε.
Τέλειο! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.