Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
για 1 μέτριο ταψί:
800 γρ. φύλλο χειροποίητο
για το φύλλο:
για τη γέμιση:
Πίτα από τη Μικρά Ασία με χειροποίητο φύλλο, λέει σήμερα, το μενού και πάμε αμέσως να τη φτιάξουμε.
Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια.
Ζυμώνουμε με πάθος και προσθέτουμε νεράκι όσο πάρει, ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.
Μόλις ετοιμασθεί, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Μέχρι να "πάρει τα πάνω του" το φύλλο, φτιάχνουμε τη γέμιση.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα αδειάζουμε από το τηγάνι μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αβγά, την τριμμένη φέτα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη μας σε μκρά κομμάτια, 200 γρ.
περίπου το καθένα και με τη βοήθεια ενός πλάστη αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας.
Θα χρειαστούμε 5 φύλλα.
Μόλις τα φύλλα είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Με τον πλάστη τα ανοίγουμε όλα μαζί, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος (μέγεθος ταψιού δηλαδή).
Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα.
Το πρώτο φύλλο το στρώνουμε ολόκληρο, το επόμενο το κόβουμε σε λωρίδες και το τοποθετούμε ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού.
Ανάμεσα από τα φύλλα ρίχνουμε πάντα, λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Όσο περισσότερες στρώσεις έχει η πίτα μας τόσο πιο τραγανή θα είναι.
Πάνω στα στρωμένα φύλλα ρίχνουμε όλη τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Λίγο πιπεράκι… και σκεπάζουμε τη μισή μας πίτα με τα φύλλα που κρέμονται έξω από το ταψί.
Από πάνω τοποθετούμε τα τρία επόμενα φύλλα, πάντα με λάδι ανάμεσά τους.
Μόλις η κιμαδόπιτα είναι έτοιμη, τακτοποιημένη, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στο φούρνο στους 190° C για τουλάχιστον 1 ώρα.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.