Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.
Σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη αναμιγνύουμε τα άλευρα, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και εκεί προσθέτουμε το αυγό, το σπορέλαιο και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (δεν πειράζει αν έχουν μείνει μερικά γρομπαλάκια). Προσθέτουμε και τις νιφάδες κουβερτούρας.
Βάζουμε 1/4 φλιτζανιού από το μίγμα μας σε ελαφρώς λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή τηγανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι η κρέπα μας να ροδίσει ελαφρώς και από τις δύο μεριές.
Σερβίρονται ζεστές με λίγο σιρόπι σφένδαμου, μύρτιλου ή μέλι.
Tip: Αν και πολύ κοντινό σε εμφάνιση, το ολοένα και πιο δημοφιλές φαγόπυρο ή μαυροσίταρο, δεν είναι δημητριακό, αλλά σπόρος θάμνου, συγγενής με το ραβέντι. Στην αγορά θα το βρούμε σε μορφή σπόρων, νιφάδων και αλευριού. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, αναμεμιγμένο με άλλα άλευρα, αλλά και σαν εναλλακτικό του ρυζιού και του κουάκερ. Είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη, αντιοξειδωτικά, ίνες, σίδηρο και μεταλλικά στοιχεία, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. Η γεύση που δίνει στα γλυκά και τα αρτοπαρασκευάσματα μας προσομοιάζει αυτή του αλευριού ολικής άλεσης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία. Αν μας αρέσει η γήινη γεύση του φαγόπυρου μπορούμε να αφαιρέσουμε το κλασικό αλεύρι από τη συνταγή και να χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.