Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Σ'ένα γουδί χτυπάμε το κάρδαμο να ανοίξουν τα σπόρια και τα μαζεύουμε στην άκρη.
Τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε για λίγα δεύτερα διότι δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
Τα βάζουμε σ'ένα μπολάκι και στη συνέχεια πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράουλες.
Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα και τις φράουλες με τη ζάχαρη και χτυπάμε να γίνουν ένα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.