Γαλοπούλα με κάρυ και κους-κους

Γαλοπούλα με κάρυ και κους-κους

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1½ κουπάκι γιαούρτι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού κους-κους χοντρό
  • 1½ φλ. τσαγιού νερό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • μισό κρεμμύδι
  • μισό καρότο
  • καλαμπόκι
  • ελαιόλαδο
  • κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι


Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά κόβουμε την πιπεριά σε κύβους, το καρότο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι και μόλις μαραθεί προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το καλαμπόκι.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για να φτιάξουμε το κους-κους, θέλουμε 1 φλ. τσαγιού κους-κους και 1½ φλ. τσαγιού νερό.

Μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας ή ένα πανί και κλείνουμε το καπάκι γιανα τραβήξει τα υγρά του.

Κόβουμε το φιλέτο της γαλοπούλας σε λεπτές φέτες για να μη στεγνώσει και το τσιγαρίζουμε, χωρίς λάδι σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε κάρυ και από τις δύο μεριές, αλάτι, πιπέρι και το σβήνουμε με κρασί.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα, προσθέτουμε ωμό λάδι στα λαχανικά και το κους-κους και…καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.