Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
για την κρέμα:
για το κανταΐφι:
για το σιρόπι:
Μία εκπληκτική συνταγή για έξι με βάση το φύλλο κανταΐφι και φάση.
τρελή επιδρομή στο ταψί! Ξεκινάμε με την κρέμα, που είναι τόσο νόστιμη, ώστε αν δεν κρατιόμαστε τη σερβίρουμε σε μπολ και την τρώμε χωρίς φύλλο, με φίλους! Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 200 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, ρίχνουμε το κορν-φλάουρ, που το έχουμε διαλύσει στα υπόλοιπα 100 ml από το γάλα, και ανακατεύουμε καλά.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι καλά-καλά.
Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη και περνάμε στο επόμενο βήμα.
Με τα δάχτυλά μας απλώνουμε τα φύλλα κανταΐφι, τα χωρίζουμε σε έξι ίσες ποσότητες που τις τυλίγουμε σε έξι ωραίες φωλιές και τις τοποθετούμε σε ένα καλοβουτυρωμένο ταψί.
Περιχύνουμε τις φωλιές με το υπόλοιπο βούτυρο και τις ψήνουμε, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Όσο ροδίζουν οι φωλιές, φτιάχνουμε το σιρόπι που είναι πολύ εύκολο, αφού το μόνο που κάνουμε είναι να βράσουμε στο νερό τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά.
Περιχύνουμε τις φωλιές κανταϊφιού με το σιρόπι και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Φτάσαμε στα καλύτερα.
Γεμίζουμε τις φωλιές κανταϊφιού με την κρέμα που ετοιμάσαμε, γαρνίρουμε με φράουλες και αν οι θερμίδες-κόλαση δε θύμιζαν το προπατορικό αμάρτημα, η επιστροφή στον παράδεισο θα ήταν αναμφισβήτητο γεγονός! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.