Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο μεγαλύτερο τηγάνι που διαθέτουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ελαφρώς χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μία γενναία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με λίγο λάδι και προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τις ροδέλες σε μία στρώση, δηλαδή να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο.
Αν χρειάζεται δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, για 10λεπτάπερίπου, μέχρι να σκουρύνουν τα κολοκυθάκια.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και τα αμύγδαλα,.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι,.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.