Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
για τα κανελλόνι πατάτας:
λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και σοταρισμένο σπανάκι για γαρνίρισμα
Το Γενάρη παρουσιάσαμε κρέπα πατάτας με καπνιστό σολομό. Σήμερα, φτιάχνουμε κανελλόνι πατάτας, διότι φέτος είναι η χρονιά του γεώμηλου και μαθαίνουμε πώς γίνονται τα καραμελωμένα κρεμμύδια!
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας καρότο και κρεμμύδι ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και ένα λεπτό αργότερα προσθέτουμε την κανέλλα, τα μπαχάρια, ένα ποτήρι νερό, λίγο αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μία ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε τα μπούτια και τα ξεψαχνίζουμε. Τα υπόλοιπα πάνε καλιά τους, διότι όση ουσία είχαν να μας δώσουν μας την έδωσαν!
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε σε πολύ λεπτές μακριές φέτες και ζεματίζουμε για δευτερόλεπτα την πατάτα σε καυτό νερό. Παίρνουμε μια από τις φέτες της πατάτας, τοποθετούμε λίγη ποσότητα από τα καρότα και τα κολοκύθια ζουλιέν και λίγο από το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και αφού την τυλίξουμε, την τηγανίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις φέτες της πατάτας.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες, το βουτάμε στο τηγάνι σε λίγο ζεστό ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο ξύδι, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή, 2 κουτ. γλυκού μέλι και το τηγανίζουμε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Έτοιμα τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με λίγο σοταρισμένο σπανάκι. Πατατέξοχο!
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.