Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για το άλειμμα αντζούγιας:
Για τη μαρμελάδα ντομάτας:
Για τη ράπα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Απλώνουμε 1/2 κ.σ άλειμμα αντζούγιας σε κάθε φέτα ψωμί και από πάνω τη μαρμελάδα ντομάτας.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι το ψωμί να είναι τραγανό και χρυσό στις άκρες.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε από πάνω την ράπα.
Πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την παρμεζάνα.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε τις αντσούγιες και χτυπάμε 2-3 φορές για να διαλυθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Το άλειμμα διατηρείται στο ψυγείο.
Για τη μαρμελάδα ντομάτας: Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ντοματίνια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Μαγειρεύουμε μέχρι οι ντομάτες να βγάλουν το χυμό τους και να δημιουργηθεί σάλτσα.
Προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το αλάτι και λίγο μέλι και μαγειρεύουμε μέχρι η μαρμελάδα να πήξει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε ένα βάζο και την αφήνουμε στην άκρη για το τοστ.
Διατηρείται στο ψυγείο 1-2 εβδομάδες.
Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Αφαιρούμε τα παχιά άκρα της ράπας και την κόβουμε σε 3 κομμάτια.
Βουτάμε τη ράπα στο βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και μετά τη στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη στραγγισμένη ράπα και ανακατεύουμε μέχρι να αρωματιστεί και να πάρει χρώμα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.