Μαγιάτικο με ριζότο

Μαγιάτικο με ριζότο

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 100 γρ. φιλέτο μαγιάτικο
  • 2 κουτ. σούπας σέλερι
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι
  • 100 γρ. ρύζι arborio
  • 5 baby καρότα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας πουρέ καρότου
  • ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι (χυμό)
  • 2 φλ. τσαγιού ψαρόζουμο


Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με λίγο βούτυρο, τα κρεμμύδια και το σέλερι ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και "θωρακίσουμε" το ψάρι μας.

Το βγάζουμε από το τηγάνι και βάζουμε το ρύζι μαζί με αλάτι.

Μόλις γίνει διάφανο το "σβήνουμε" με το κρασί και βάζουμε το ψαρόζουμο, τα καρότα και το τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε διαρκώς επί 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του και βάζουμε μέσα το ψάρι και σε 5 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, μοσχολέμονου, τον πουρέ καρότου, πιπέρι, παρμεζάνα και λίγο βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από μοσχολέμονο.

Το αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.