Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
για να φτιάξουμε μόνοι μας την μπεσαμέλ:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση του παστίτσιου.
Έτσι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Έπειτα, προσθέτουμε τον τόνο, μπαχάρι και πιπέρι και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.
Μετά, βάζουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Δεν βάζουμε αλάτι, γιατί ο τόνος είναι πολύ αλμυρός.
Η γέμιση είναι έτοιμη, μόλις δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια για 5 με 7 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια ποσότητα μυζήθρα και στρώνουμε πάνω της τα μισά μακαρόνια.
Στη μέση στρώνουμε την γέμιση και πάλι πάνω της μακαρόνια και μυζήθρα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς.
Προσθέτουμε και το γάλα με αργούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το γάλα θα πρέπει να είναι χλιαρό, για να μην σβολιάσει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τέλος βάζουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
Δε σταματάμε να ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει καλά η μπεσαμέλ και να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, την στρώνουμε και αυτή στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τυράκι, για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.