Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε ρίχνοντας όλη τη σαμπάνια και ανακατεύουμε, ώσπου να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπαράγγι και προσθέτουμε με μια κουτάλα το ζεστό ζωμό σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύουμε. Περιμένουμε κάθε φορά να "πιει" τα υγρά του και μετά προσθέτουμε την επόμενη κουταλιά.
Μετά από 8’ ρίχνουμε το προσούτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ασπρίσει το ρύζι. Προσθέτουμε τότε την παρμεζάνα και ένα κουτάλι του γλυκού βούτυρο ανά άτομο. Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
Το σερβίρουμε στα πιάτα με μια επιπλέον φέτα προσούτο.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.