Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε την μαγιά και το προζύμι με μισό ποτήρι χλιαρό νερό.
Αφού λιώσουν, τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη όπου ετοιμάζουμε μια αρχική ζύμη.
Έτσι, προσθέτουμε στο μείγμα, περίπου 2-3 πιατάκια αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη.
Την πουδράρουμε αρχικά με λίγο αλεύρι και μετά τη σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ακόμη, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντάς παράλληλα.
Συμπληρώνουμε αλεύρι, όποτε κρίνουμε ότι χρειάζεται, με το μάτι! Συνεπώς, φτιάχνουμε την τελική μέτρια ζύμη, η οποία είναι έτοιμη, μόλις σταματήσει να κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.
Την σκεπάζουμε ξανά και την αφήνούμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, παρακολουθώντας την τακτικά.
Μια ώρα μετά, αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε την ζύμη.
Από αυτή κρατάμε λίγη για να φτιάξουμε ένα κέντημα στην Πασχαλιά.
Έτσι, αφού ζουλήξουμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη, κεντάμε! Φτιάχνουμε 4 μεγάλα κορδόνια ζύμης και τοποθετούμε τα δύο γύρω-γύρω στο ταψί και τα άλλα δυο στη μέση κεντώντας ένα σταυρό.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε φυλλαράκια και πέταλα με την βοήθεια μιας δαχτυλήθρας.
Σχηματίζουμε ένα όμορφο λουλούδι γύρω από το σταυρό.
Όλα αυτά τα κολλάμε με λίγο νεράκι πάνω στην Πασχαλιά.
Τέλος, με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες πάνω στο τσουρέκι, εμπλουτίζοντας το σχέδιο για να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ξεφουρνίζουμε και μπορούμε να κολλήσουμε με λίγο νεράκι καραμελίτσες.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.