Για τις μελιτζάνες:
Σοτάρουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και τον πελτέ (με λίγο νεράκι) και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφήσει τα υγρά. Όταν είναι έτοιμος και εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μαϊντανό.
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλείφουμε με το μίγμα και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, για 30-40λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στρώνουμε τη ζύμη κουρού σε ταψί, αδειάζουμε μέσα τον κιμά και τον καλύπτουμε όλο με τις μελιτζάνες.Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει.
Διατροφική εκτίμηση:
1 μερίδα: 285kcal(+60kcal/ 1 κ.σ. γιαούρτι 2%)
Η μελιτζάνα, με την ιδιαίτερη γεύση της, είναι πηγή
-μαγνησίου (βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου),
-καλίου,
-βιταμινών συμπλέγματος Β,
-θειαμίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος ,
-ανθοκυανίνης nasunin (μεγάλη αντιοξειδωτική δράση).
Πλέον, λόγω του εύκρατου κλίματος της χώρας μας, μπορούμε να την βρούμε και το Νοέμβριο στα διάφορα οπωροκηπευτικά μαγαζιά.
Ο κιμάς, περιέχει μια μεγάλη ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των
-πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας,
-βιταμίνης D,
-βιταμινών συμπλέγματος B (κυρίως Β12),
-σιδήρου,
-ψευδαργύρου,
-σεληνίου.
Όταν καταναλώνεται με μέτρο, αποτελεί σημαντικό μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Tip: Συνοδεύουμε την τάρτα με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 2%.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.