Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Χοντροτρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε μέσα σε μια μπασίνα.
Ζεματίζουμε ή αχνίζουμε τις αγγινάρες, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένες τις θέλουμε (πάντως δεν τις βράζουμε).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τις τακτοποιούμε τη μία δίπλα στην άλλη.
Τις περιχύνουμε με ζωμό κότας ή βοδινού και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Ένα "τσουλούφι" βούτυρο πάνω σε κάθε μία αγγινάρα, "λούσιμο" με κρέμα γάλακτος και φούρνος για 10’ στους 180 βαθμούς είναι τα τελευταία βήματα πριν να απολαύσουμε ένα χιονισμένο ανοιξιάτικο φαΐ.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.