Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
10-12 φέτες
1. Αλείφετε με το βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα κέικ.
Χτυπάτε το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάτε το μείγμα καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα.
Αναμειγνύετε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα.
Ανακατεύετε καλά.
2. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 50΄περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή.
Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει.
3. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
Ιδανικό, για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.