Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Υλικά για 10 ταρτάκια
Για την κρέμα ανθότυρου
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τ΄αβγά και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Τη μοιράζουμ με σε 10 βουτυρωμένα φαρμάκια τάρτας.
Πιέζουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στα τοιχώματα για να πάρει το σχήμα.
Ψήνουμε τις τάρτες για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο στους 180 °C μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρει το σχήμα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί και το γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε να γίνουν ένα.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ταρτάκια και τα ξαναψήνουμε στους 170 °C για 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.