Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι από το λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στην κρέμα. Ρίχνουμε σ' ένα ταψί 40 εκ. διαμέτρου το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε τα φύλλα που πρέπει να περισεύουν απ' το ταψί για να σηκώσουμε τις άκρες γύρω - γύρω, αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170 °C) για περίπου 50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.