Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
1. Χτυπάτε το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να ασπρίσει.
Ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε.
2. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύετε.
Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα με σούστα 23 εκ.
και την στρώνετε με λαδόκολλα.
Αλείφετε με Βιτάμ και τη λαδόκολλα.
3. Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
4. Ξεφορμάρετε το κέικ, πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.