Ψητό μοσχάρι με κόκκινο κρασί και βούτυρο

Ψητό μοσχάρι με κόκκινο κρασί και βούτυρο

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 κομμάτι μοσχάρι (ανάλογα τα άτομα)
  • μίγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος
  • 170 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο

Οδηγίες παρασκευής

Κόβουμε το κομμάτι του μοσχαριού στη μέση.

Τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα στη συσκευή αργού μαγειρέματος.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε μαζί το μείγμα μπαχαρικών για κρέας, το ζωμό βοδινού κρέατος, το κρασί και το νερό. Περιχύνουμε το μίγμα πάνω από το κρέας. Πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι.

Παίρνουμε το βούτυρο σε 6 διαφορετικές κουταλιές και το ρίχνουμε σε διάφορα τυχαία σημεία πάνω στο κρέας προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του.

Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μεγάλη θερμοκρασία για περίπου 4,5 ώρες, ή σε χαμηλή για 6-7 ώρες.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.