Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας πολύ καλά τα μύδια, αφαιρούμε τα "μουστάκια" τους και άλλα ξένα σώματα που έχουν τυχόν εισχωρήσει στο κέλυφος τους.
Τα βράζουμε σε κλειστή κατσαρόλα μέχρι να ανοίξουν.
Πετάμε το κέλυφος τους (κρατάμε μερικά με το ένα κέλυφος για τη διακόσμηση). Αν κάποιο δεν ανοίξει, το βοηθάμε με ένα κουτάλι. Αν και πάλι δεν ανοίξει, το πετάμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (φυλάμε κάποιες ολόκληρες για τη διακόσμηση).
Κόβουμε το καλαμάρι ή τη σουπιά σε κομμάτια.
Πλένουμε καλά τις αχιβάδες κάτω από τρεχούμενο νερό.
Τα αφήνουμε όλα στην άκρη.
Σε ένα γουδί χτυπάμε τους κόκκους του πιπεριού, το αλάτι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το σαφράν, να γίνουν μία πάστα.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ειδικό σκεύος για παέγια) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να ξεκινήσουν να ροδίζουν.
Τότε προσθέτουμε την πάστα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το καλαμάρι και τις αχιβάδες.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες.
Αν κάποια δεν ανοίξει, την βοηθάμε με ένα κουτάλι.
Αν και πάλι δεν ανοίξει, την πετάμε.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα μύδια χωρίς το κέλυφος και τις αποφλοιωμένες γαρίδες.
Ρίχνουμε και το νερό ή το ζωμό και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε από πάνω τις αναποφλοίωτες γαρίδες, τα μύδια με το κέλυφος και ότι άλλα θαλασσινά διαθέτουμε (π.χ.καβούρια, καραβίδες).
Όταν ο ζωμός ή το νερό πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20'.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5', σκεπασμένο με πετσέτα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.