Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για την καραμέλα:
Για την καραμέλα: Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μέσα τοποθετούμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα, χωρίς να το ανοίξουμε.
Αφήνουμε την κατσαρόλα να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία για 3 ώρες.
Καθ' όλη τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να σκεπάζει πάντα το νερό το κουτί.
Σε περίπτωση που αφήσουμε το νερό να εξατμιστεί, υπάρχει κίνδυνος το γάλα να σκάσει.
Για την πραλίνα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, τοποθετόντας τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακτεύοντας συχνά.
Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα μαζί με την καραμέλα σε δημιουργούμε ένα ενιαίο μίγμα.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το άλειμμα σε ένα γυάλινο δοχείο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.