Κεφτεδάκια και τζατζίκι

Κεφτεδάκια και τζατζίκι

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 4 φέτες άσπρο ψωμί
  • 1/4 φλυτζανιού γάλα
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πίτες

Για το τζατζίκι:

  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο


Οδηγίες παρασκευής

Για το τζατζίκι:

Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε το τζατζίκι συνδυάζοντας το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το αγγούρι, ½ κ.γ. αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Για τα κεφτεδάκια:

Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το τοποθετουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλύτερο μπολ, συνδυάζουμε το κιμά, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δυόσμο, ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το ψωμί και το γάλα.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια.

Αλευρώνουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με λίγο τζατζίκι και μερικές πίτες.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.