Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
για περίπου 80 κομμάτια:
Αυτοί οι κουραμπιέδες φτιάχνονται πάρα, μα πάρα πολύ εύκολα! Βάζουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο mixer μαζί με το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι η ζύμη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το κονιάκ και μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη για πλάσιμο, σταματάμε.
Κάνουμε τα κουραμπιεδάκια σε μέγεθος αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά - αφού τους πατήσουμε με το δαχτυλάκι μας ελαφρά για να μη φουσκώσουν πάρα πολύ.
Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.