Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με ένα κουταλάκι αλάτι χοντρό και σόδα από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα πλένουμε και τα βράζουμε καλά.
Παίρνουμε το κρεμμύδι και καρφώνουμε πάνω του τα γαρύφαλλα σε διαφορετικά σημεία.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου βράζουν τα ρεβίθια, μαζί με ένα φύλλο δάφνης για να τα αρωματίσει.
Όταν βράσουν τα ρεβίθια, βγάζουμε το κρεμμύδι, κρατάμε τα γαρύφαλλα και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μικρό πυρέξ.
Μέσα στο πυρέξ με τα ρεβίθια και τα γαρύφαλλα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με το χυμό του, το ξύσμα λεμονιού με το χυμό του, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο, ρίχνουμε τον γλυκάνισο, το σκορδάκι ζουπιχτό, την πάπρικα, το κύμινο, ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το φαγητό μας για 20-25 λεπτά μέχρι να πιει τα ζουμιά του.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.