Πασχαλινή κρεατόπιτα

Πασχαλινή κρεατόπιτα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • βούτυρο - 100 γρ λιωμένο
  • γιαούρτι - 250 γρ στραγγιστό
  • αλεύρι - 1 κιλό
  • αυγά - 2
  • βούτυρο - 250 γρ
  • αρνί - 1 κιλό κιμάς
  • ανθότυρο - 1 κιλό
  • κρεμμύδι - 1 ματσάκι φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • άνηθος - 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι -
  • πιπέρι - φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες παρασκευής

Σωτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250γρ. βούτυρο.

Μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθέτουμε το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά.

Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό, αλλά σφιχτό ζυμάρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα.

Στρώνουμε το ένα σ’ ένα ταψί που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.