Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Λαδώνουμε λίγο το ταψί και τοποθετούμε τα φιλετάκια με το δέρμα προς τα κάτω, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε πάνω στο καθένα λίγη από τη σάρκα του μοσχολέμονου, το ξύσμα, λίγο φρέσκο βούτυρο κι αφήνουμε να ψηθούν γλυκά-γλυκά στο φούρνο στους 180º C για 15 λεπτά.
Ώρα για τον πουρέ.
Κόβουμε κατά μήκος τη μελιτζάνα σε 2 κομμάτια, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα μικρά κομμάτια από τα σκόρδα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200º C.
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε μ' ένα κουτάλι τη σάρκα της, (αν θέλουμε και τα σκορδάκια) την πολτοποιούμε στο multi, την ξαναχτυπάμε με λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.
Ο πουρές μελιτζάνας είναι έτοιμος.
Τα ψάρια στο σβηστό φούρνο περιμένουν.
Τρώμεεε! Παίρνουμε δυο γενναίες κουταλιές πουρέ και τις σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Πιάνουμε προσεκτικά ένα - ένα τα μπαρμπουνοφίλετα από το ταψί με μία σπάτουλα και τα σερβίρουμε στο πιάτο.
Τρώμε με δύο πιρούνια ή καλή παρέα! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.