Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Λαδώνουμε λίγο το ταψί και τοποθετούμε τα φιλετάκια με το δέρμα προς τα κάτω, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε πάνω στο καθένα λίγη από τη σάρκα του μοσχολέμονου, το ξύσμα, λίγο φρέσκο βούτυρο κι αφήνουμε να ψηθούν γλυκά-γλυκά στο φούρνο στους 180º C για 15 λεπτά.
Ώρα για τον πουρέ.
Κόβουμε κατά μήκος τη μελιτζάνα σε 2 κομμάτια, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα μικρά κομμάτια από τα σκόρδα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200º C.
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε μ' ένα κουτάλι τη σάρκα της, (αν θέλουμε και τα σκορδάκια) την πολτοποιούμε στο multi, την ξαναχτυπάμε με λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.
Ο πουρές μελιτζάνας είναι έτοιμος.
Τα ψάρια στο σβηστό φούρνο περιμένουν.
Τρώμεεε! Παίρνουμε δυο γενναίες κουταλιές πουρέ και τις σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Πιάνουμε προσεκτικά ένα - ένα τα μπαρμπουνοφίλετα από το ταψί με μία σπάτουλα και τα σερβίρουμε στο πιάτο.
Τρώμε με δύο πιρούνια ή καλή παρέα! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.