Ντομάτες προβενσάλ

Ντομάτες προβενσάλ

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

Κόβουμε στη μέση τις ντομάτες. Τις γυρίζουμε ανάποδα και τις ζουλάμε να φύγουν τα σπόρια και τα υγρά τους. Τις βάζουμε σ' ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι με το άνοιγμα προς τα πάνω. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Σ' ένα μούλτι βάζουμε την ψίχα από το μπαγιάτικο ψωμί, το σκόρδο, το λάδι, τα μυρωδικά και το αλάτι. Τα χτυπάμε για 10 δευτερόλαπτα να γίνουν ένα. Μ' ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις ντομάτες μας ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας όρεξη!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.