Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 4-6 φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 αβγά μεγάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη


Οδηγίες παρασκευής

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200° C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170° C.

Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170° C για 45-55 λεπτά.

Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει.

Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.

Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.