ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πικάντικη κοτόσουπα με καρότα και λεμόνι
Αυτό το έδεσμα, που μοιάζει κάπως με σούπα, ήταν αρχικά γνωστό ως mulliga thanni, ενώ η ακριβής μετάφρασή του είναι «πιπερόνερο».Στην Ινδία σερβίρεται με κουτάλι πάνω σε ρύζι ως μέρος του κύριου γεύματος. Η βρετανική παραλλαγή ονομάζεται mulligatawny.
15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Διαδικασία
- Αραιώνουµε τον πουρέ ταµάρινδου µε 750 ml νερό.
- Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά.
- Καβουρδίζουµε τους σπόρους του κόλιανδρου µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Στη συνέχεια καβουρδίζουµε τους σπόρους του κύµινου και τέλος τους κόκκους του µαύρου πιπεριού.
- Τα αλέθουµε µαζί χρησιµοποιώντας έναν µύλο µπαχαρικών ή γουδί και γουδοχέρι ή πολυκόφτη.
- Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά, προσθέτουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να χρυσίσουν.
- Προσθέτουµε τα τσίλι και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουµε για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Προσθέτουµε το νερό ταµάρινδου, τα τριµµένα µπαχαρικά και αλατίζουµε.
- Αφήνουµε να πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουµε το κοτόπουλο µαζί µε 250 ml νερό και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά άλλα 250 ml νερό όσο η σούπα εξατµίζεται.
- Αλατίζουµε και σερβίρουµε µε ρύζι µπασµάτι.