20'
προετοιμασία
14' μαγείρεμα
Σύνολο: 34'
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις σαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι, σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση, σκορπίζουμε την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ξηρό και το γλυκό κρασί.
- Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι.
- Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.
Ενα Ασύρτικο ή μια καλοφτιαγμένη Ρετσίνα!