15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα «λίγο απ’ όλα» αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά.
- Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Έπειτα, πλένουμε τις φακές και το ρύζι.
- Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, σελινόριζα, πράσο, λάχανο) και λίγο αλάτι.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά κι όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και τις φακές.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενό της στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
- Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά ακόμα. Αν η χορτόσουπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Συνοδεύουμε, την σούπα «λίγο απ’ όλα», με ψωμί, ελιές θρούμπες και 1 φέτα βραστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.
Νερό! Οι σούπες όπως έχουμε πει και άλλες φορές δεν συνοδεύονται με κρασί. Αν όμως δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, δοκιμάστε ένα ποτήρι σέρι ή εναλλακτικά ένα παλαιωμένο σαντορινιό Νυχτέρι.