Για τη χωριάτικη σαλάτα με αμπελοφάσουλα, φέτα και λιαστές ντομάτες, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το βασιλικό, αλατοπίπερο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λεμονιού με ένα πιρούνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.