10'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Διαδικασία
- Για το χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό.
- Στη συνέχεια, αλείφουμε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές του δέρματος.
- Βάζουμε, το χοιρομέρι, σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.
Riesling ή κρητικό Βιδιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.