Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια

1 ποτηράκι ξύδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι αλεύρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα χόρτα

30 γρ. άνηθο

20 γρ. δυόσμο

20 γρ. μαϊντανό

15 γρ. μάραθο

17 γρ. χυμό λεμονιού

15 γρ. πάπρικα γλυκιά

5 γρ. πάπρικα καυτερή

250 γρ. ελαιόλαδο

230 γρ. κρεμμύδι ξερό

15 γρ. φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο

110 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

(το καλοκαίρι)

250 γρ. κοκκινογούλι

250 γρ. σέσκλα

150 γρ. σπανάκι

ή το χειμώνα

λάπατα – αγριόχορτα κ.λ.π.

(Τα χόρτα είναι όλα πλυμένα και καθαρισμένα)

Οδηγίες:

Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, πετάμε όσα δεν τα έβγαλαν, και τα καθαρίζουμε καλά. Σε µια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουμε το ξύδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ύστερα πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε µια φορά και μετά από 2 λεπτά τα σβήνουμε µε κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και τα σερβίρουμε μαζί με τα χόρτ

empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top