20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη φασολάδα Κιμώλου με μαυρομάτικα και ρύζι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα 2½ λίτρα νερό, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, τον πελτέ και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί ο πελτές και να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα φασόλια.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να χυλώσει η φασολάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.